Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
Autor |
Wiadomo¶æ |
TheDyzma
Do³±czy³: 28 Sty 2008 Posty: 35
|
Wys³any: Czw Lut 05, 2009 8:02 am Temat postu: Nowa sekcja w Zielonej Górze |
|
|
Hi
Jakby komu¶ by³o ma³o sekcji do wyboru powstaje w Zielonej kolejna sekcja sztuk walki. Nie , nie jest to kravka (bo to nie jest sztuka walki) ale Wing Tsun (o ile dobrze napisa³em). Bêd± æwiczyæ na naszej starej sali w Elektroniku (prawdopodobnie) ale na pewno odbedzie siê tam inauguracja.
Mam cynk ¿e w t± sobotê czyli 7.02 o godzinie 14.30 odbêdzie siê pokazowy trening z udzia³em telewizji i radia. Mo¿e byæ co¶ do poogl±dania. Z tego co wiem przyjdzie tam sporo ludzi z ró¿nych sekcji z miasta na zwiady .... Mo¿e siê rozkrêci jaka¶ impreza .... je¶li wiecie co mam na my¶li..
Pozdro |
|
Powrót do góry |
|
 |
<SunnySmile>
Do³±czy³: 09 Lut 2008 Posty: 32
|
Wys³any: Sob Lut 07, 2009 7:50 pm Temat postu: |
|
|
"Twórczyni± systemu Wing Tsun Kungfu by³a pani Yim Wing Tsun z okolic Kantonu..." no proszê sztuka walki, stworzona przez p³ec piekn±...  _________________ Gdyby w kobiecie nie panowa³ anio³ razem z diab³em, nie by³aby interesuj±ca... |
|
Powrót do góry |
|
 |
TheDyzma
Do³±czy³: 28 Sty 2008 Posty: 35
|
Wys³any: Nie Lut 08, 2009 2:16 pm Temat postu: |
|
|
Byli¶my, widzielismy i .... poszlismy.
Z szumnych zapowiedzi wysz³o to co zawsze i by³o tylko parê osób i to bez mediów. Ogólnie z tego co zobaczylismy (a mam nadzieje ze nie zobaczylismy wszystkiego) to jest ¶wietna sztuka walki dla niewidomych lub w t³ocznych miejscach bez o¶wietlenia. Wszystko na dotyk. Teoretycznie filozofia taka jak w krawce ale ...... made in china, czyli jako¶æ mnie nie przekonuje ale to tylko moje zdanie.
Po mojemu to wci±¿ jeste¶my najliczniejsz± sekcj± w ZG.
TheDyzma |
|
Powrót do góry |
|
 |
edyt-ka
Do³±czy³: 28 Sty 2008 Posty: 45 Sk±d: Zielona Góra
|
Wys³any: Nie Lut 08, 2009 9:06 pm Temat postu: |
|
|
Hehehe ej a mi sie tam podoba³o...w szczególno¶ci ten motyw z biciem staruszki która upadajac ³apie Ciê za rêkê:
Tak wiem wiem Niko¶ jestem beee:P i za takie pytania powinnam dostac po ³apach ale pan siê tak fajnie zajakno³ hiehiehie
w ogole to tak ¶miesznie by³o.....
no ale jak Ciê o¶lepi± to super dasz sobie radê z duszeniem z przodu za szyjê |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tomek
Do³±czy³: 27 Sty 2008 Posty: 11
|
Wys³any: Nie Lut 08, 2009 9:16 pm Temat postu: |
|
|
Edzia bo nie zawstydza sie "mistrza" tak g³upimi pytaniami jak to o staruszce
Tak ogolnie to tak jak Niko¶ powiedzia³ sama "filozofia" jest podobna jak w Kravce ale wykonanie jak przysta³o na styl stworzony przez kobiete ( i to chyba niewidom± kobiete) zbyt... delikatne??  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Hozak
Do³±czy³: 16 Wrz 2008 Posty: 7 Sk±d: Zielona Góra
|
Wys³any: Pon Lut 09, 2009 9:18 am Temat postu: |
|
|
Ja osobiscie nie bylem na oficjalnej prezentacji Wing Tsun, ale zobaczylem kilka filmikow na youtube i przyznam sie szczerze ze krotkie ruchy masa blokow i szybkie uderzenia przypominaja mi akcje z filmu Liberator nie daj Bog nie krytykuje tej sztuki walki ale uwazam ze Kravka jest milion razy bardziej realna i skuteczna  |
|
Powrót do góry |
|
 |
dev
Do³±czy³: 30 Sie 2012 Posty: 1
|
Wys³any: Czw Sie 30, 2012 9:30 pm Temat postu: |
|
|
Nie æwiczy³em Krav Magi, ale uda³o mi siê potrenowaæ Wing Chun w linii przekazu Ip Man - Wang Kiu - Johnny Ryckewaert. Zaznaczam, i¿ szanujê inne style walki. Na rzeczonym pokazie nie by³em, ale z tego co siê nauczy³em, Wing Chun to jednak co¶ innego ni¿ sztuka walki dla niewidomych lub dziadków. Bez zbêdnych ruchów, niepotrzebnych wysi³ków, z bezpo¶rednimi uderzeniami po jak najkrótszej linii (np. odradza siê u¿ywanie sierpowego, choæ uczy siê, jak siê przed nim broniæ). Przy czym by co¶ w tym stylu reprezentowaæ, nie trzeba mieæ masy powy¿ej 100kg Trudno mi oceniaæ jak zachêcano do trenowania na pokazie, ale mo¿e marketing nie by³ najlepszy, przez co styl w oczach wizytuj±cych wypad³ kiepsko? |
|
Powrót do góry |
|
 |
wankero
Do³±czy³: 24 Sty 2021 Posty: 331151
|
|
Powrót do góry |
|
 |
wankero